Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов доручив активізувати роботу з виготовлення біометричних паспортів в Україні. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, він заявив у ході перевірки роботи держпідприємства Поліграфічний комбінат «Україна».

Зокрема, звертаючись до керівника комбінату Максима Степанова, Арбузов підкреслив: «Ви знаєте, що восени ми плануємо підписати Угоду про асоціацію з ЄС. Ми повинні робити біометричні паспорти. Прошу, щоб у нас не було збоїв».

У свою чергу, Степанов запевнив Арбузова у тому, що комбінат впорається з поставленим завданням і до 1 листопада 2013 року в Україні буде випущений біометричний паспорт, прототипи якого будуть передані на розгляд і затвердження Кабміну 15-20 серпня.

«Зараз ми посилено працюємо над виготовленням, дизайном, біометрією документа», - акцентував чиновник і підкреслив, що в даний паспорт буде поміщений чіп,на якому буде продубльована інформація про громадянина, його фото і підпис.

За його словами, ці заходи спрямовані на посилення безпеки. Крім того, такий паспорт буде надійно захищений від підробки.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня 2012 року набув чинності закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», що передбачає введення біометричних паспортів.

29 листопада Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300