Кабінет Міністрів на засіданні 26 червня підтримав зміни до законодавства про зовнішню рекламу на автошляхах та вулицях. Як повідомляє урядовий портал, зазначений законопроект розроблено Міністерством внутрішніх справ України на виконання Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», а також з метою наближення України до стандартів Європейського Союзу.

Зокрема, пропонується внести зміни до законів України «Про рекламу» та «Про автомобільні дороги». Йдеться про заборону розташування засобів зовнішньої реклами: на тротуарах, велосипедних і пішохідних доріжках, а також алеях; поза населеними пунктами на відстані менше 10 метрів від краю проїжджої частини (зараз - 5 метрів); в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування; над проїзною частиною автомобільних доріг загального користування; на розділових смугах автомобільних доріг загального користування; на поверхнях і опорах дорожніх знаків, освітлення, штучних споруд; у зоні транспортних розв'язок, мостів, шляхопроводів, у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Планується, що реалізація вищевказаних норм закону дозволить, у першу чергу, підвищити безпеку дорожнього руху шляхом зменшення впливу сторонньої інформації на його учасників. Крім цього, такі зміни спрямовані на адаптацію українського законодавства до стандартів ЄС.

Чи допоможе обмеження встановлення зовнішньої реклами підвищити безпеку на дорогах, ForUm запитав у обізнаних людей:

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

654