Республіка Білорусь готова розширювати співпрацю з Євросоюзом по всьому спектру інтересів. Як повідомляє Міністерство закордонних справ Білорусі, про це йшлося 22 липня 2013року у Брюсселі у ході міністерської зустрічі ініціативи «Східне партнерство», в якій взяв участь міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей.

У виступі Макей підтвердив принципові підходи Республіки Білорусь до розвитку відносин з Європейським союзом, підкреслив необхідність нарощування взаємодії у цілях практичного наповнення багатостороннього та двостороннього треків «Східного партнерства». Главою білоруського зовнішньополітичного відомства внесені конкретні пропозиції щодо розширення економічних зв'язків та бізнес-контактів між ЄС та партнерами, зміцненню взаємодії в галузі транспорту, енергетики, митної інфраструктури.

Як наголошується у повідомленні, у рамках візиту проведено низку двосторонніх зустрічей Макея з керівництвом Європейської служби зовнішніх дій, Європейської комісії, Ради Європи, міністрами закордонних справ ряду країн-членів ЄС, у ході яких обговорено актуальні питання і можливості розширення білорусько-європейського співробітництва з всього спектру інтересів.

Нагадаємо, білоруський міністр вперше за три роки відвідав Брюссель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169