Україна вітатиме залучення досвіду та ресурсів потужних американських інвесторів до процесу модернізація своєї енергетичної інфраструктури. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький у ході робочої зустрічі з президентом Американської Торгівельної Палати в Україні Хорхе Зукоськи, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Під час зустрічі Ставицький зазначив, що серед актуальних завдань у сфері енергетики є впровадження ефективних структурних реформ і модернізація існуючої енергетичної інфраструктури, практична реалізація яких вимагає значних інвестиційних ресурсів, нових технологічних рішень та оптимізації структури функціонування енергоринку.

«Українська сторона буде вітати залучення до цього процесу досвіду і ресурсів потужних американських інвесторів», - підкреслив міністр, а також додав, що готовий зустрітися з представниками робочої групи Палати з питань ринку газу для обговорення бачення Палатою ключових реформ, які забезпечили створення відкритого і конкурентоспроможного ринку газу в Україні.

Крім того, глава Міненерговугілля зазначив, що створення в Україні східноєвропейського газового хабу може стати важливим фактором для входження України в Європейський газовий ринок. За результатами зустрічі досягнуто домовленості про створення робочої групи із залученням представників центральних органів виконавчої влади і бізнесу для обговорення нагальних питань та спільного їхнього вирішення з метою подальшої лібералізації та прозорості газового ринку в Україні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров завив, що ЄС зацікавлений у тому, щоб Україна стала європейським газоенергетична хабом. За його словами, розвиток мереж українських сховищ газу, модернізація ГТС може зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського ринку.

Азаров також зазначив, що йому сподобалася заява єврокомісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про те, що Україна може стати енергетичним хабом Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133