Співробітники Служби безпеки України спільно з органами міліції встановили і затримали чоловіка, який скоїв два анонімних дзвінка про замінування одного із торгових центрів Харкова.

Як повідомляє прес-центр СБУ, 14 липня у міліцію надійшов анонімний телефонний дзвінок. Чоловічий голос повідомив про замінування одного із супермаркетів Харкова. При цьому анонім не надав жодної уточнюючої інформації і не висунув жодних вимог.

Правоохоронці організували евакуацію персоналу і відвідувачів магазину. Вибухотехніки оглянули приміщення торгового центру і прилеглу територію. Ніяких вибухонебезпечних пристроїв або вибухових речовин не виявили.

17 липня анонімний дзвінок був здійснений повторно, цього разу він надійшов до чергової частини Держслужби з надзвичайних ситуацій. Об'єктом замінування був названий той же супермаркет. Правоохоронці і цього разу перевірили отриману інформацію, вона не підтвердилася.

За висновком фахівців, які вивчали аудіозаписи анонімних телефонних повідомлень, в обох випадках дзвонив один і той же чоловік.

«Жартівником» виявився 21-річний уродженець Харкова. Затриманий без постійного місця роботи раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності і відбував умовний термін покарання. Чоловік пояснив, що скоїв дзвінок через «образи» на правоохоронні органи, таким чином він хотів би помститися за своє «невдале життя».

У рамках розпочатого органами МВС кримінального провадження зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. За вчинення такого злочину Кримінальний кодекс України передбачає позбавлення волі на строк від 2-х до 7-ми років.
Крім цього, хлопцю доведеться також компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від протиправних дій. Зараз затриманий перебуває під вартою.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195