Донецьк другий рік поспіль стає привабливим для бізнесу містом в Україні, йдеться у рейтингу Forbes.

«Рейтинг відображає привабливість українських міст для компаній, які працюють на споживчому ринку. Київ не увійшов у дослідження: ми дивимося на регіони з точки зору інвестора зі столиці або іноземного інвестора», - пише видання.

Видання вибрало міста (з населенням понад 200 тис. чоловік) за сумарною кількістю балів, отриманих за п'ятьма групами показників, а саме - людський капітал, купівельна спроможність, інвестиційний клімат, економічна стійкість, інфраструктура і комфорт.
Другий рядок рейтингу зайняла Одеса, третій - Львів. На четвертому місці опинився Дніпропетровськ, а замикає п'ятірку найкращих для бізнесу міст - Харків.

У цілому містам є куди рости: за інтегральним показником лідер набрав тільки 85 балів зі 100 можливих, зазначає видання.

«Столиця Донбасу продовжує благоустрій, а наявність у ній штаб-квартир низки найбільших роботодавців країни служить магнітом для талантів із інших регіонів, включаючи Київ», - пише видання.

Як наголошується, Донецьку ще є до чого прагнути у плані інфраструктури.

«Місто відстає від інших великих міст за кількістю торговельних площ на душу населення. Неважливо йдуть справи з відкритістю для інвесторів і загальним бізнес-кліматом, що робить Донецьк залежним всього від пари циклічних галузей і бізнес-груп», - йдеться у матеріалі.

Ще одне активно мінливе місто - Вінниця - піднялося у рейтингу на кілька сходинок. Місто - один з лідерів за темпами зростання середньої зарплати і обсягів реалізації промислової продукції. У плані впровадження різних інновацій, у тому числі системи електронного управління, Вінниця може слугувати прикладом не лише для інших обласних центрів, а й для столиці.

«Правда, наявність Wi-Fi у трамваях не робить місто інфраструктурно привабливим. У Вінниці старий аеропорт, мало готелів і торгових площ», - пише видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

444