Намір Світового банку розширити фінансування України з $0,5 до $1 млрд може істотно поліпшити її інвестиційну привабливість вже найближчим часом. Таку думку висловив Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

Також експерт упевнений, що намір СБ розширити програму співпраці з Україною стане позитивним сигналом для інших зарубіжних інвесторів.

«СБ реалістично дивиться на результати роботи української економіки і не вважає, що вкладення грошей в нашу економіку містить ризик. Швидше, навпаки: за останній рік інвестиції Світового банку в Україні зросли на 30% - це втричі більше, ніж за минулі вісімнадцять років, коли Світовий банк почав співпрацювати з Україною», - підкреслив Охріменко.

Він нагадав, що до нинішнього часу Україна отримала від різних міжнародних фінансових організацій, у тому числі і від Світового банку, близько $6 млрд, якщо не враховувати кредити МВФ. Ці грошові кошти були в основному спрямовані на фінансування реконструкції Хмельницької АЕС, будівництво нових ліній електропередачі, а також на будівництво доріг і транспортних розв'язок таі модернізацію підприємств з метою зниження енерговитрат.

«Світовий банк у цілому позитивно оцінює роботу України з освоєння раніше виділених фінансових ресурсів і тому вважає за можливе збільшити обсяги інвестування. Ці гроші в першу чергу будуть спрямовані на реконструкцію енергетичного сектора України і зниження енерговитрат на українських підприємствах», - вважає президент Українського аналітичного центру.

Нагадаємо, раніше директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан заявив, що бачить можливості для збільшення обсягу наданих Україні позик з $500 млн до $1 млрд на рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149