Український політтехнолог Денис Богуш вважає, що судове рішення щодо російського опозиціонера Олексія Навального ніяк не вплине на політичне життя в Україні. Про це він розповів у коментарі кореспонденту ForUm'у.

«На Україну історія з Навальним ніяк не вплине. Це суто російський політичний проект», - сказав Богуш.

На його думку, такі судові рішення щодо Навального говорять про «проблеми у комунікації з органами влади».

«Там же бардак з тією ж судовою системою. У нас, звичайно, теж бардак, але інший. У них інша країна. Прийняття рішень в Україні і в Росії - це різні речі. У нас різні підходи. Але наша країна дуже хоче бути схожою на Росію, але не виходить», - заявив він.

«Це, швидше, Росія копіює наші проекти. Наприклад, Помаранчеву революцію. І у них це не виходить», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm, Ленінський суд Кірова 18 липня засудив російського опозиціонера Навального до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму у справі про розкрадання майна Кіровського обласного державного унітарного підприємства (КОДУП) «Кіровліс». Навальний був узятий під варту в залі суду.

Пізніше глава передвиборчого штабу опозиціонера Леонід Волков заявив, що кандидатура Навального, за попереднім рішенням, буде знята з виборів мера Москви.

19 липня Кіровський обласний суд задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу засудженим у справі «Кировлеса» Олексію Навальному і Петру Офіцерову і відпустив їх під підписку про невиїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170