Поліграфкомбінат «Україна» сподівається налагодити виробництво біометричних паспортів до саміту Україна-ЄС, який пройде у Вільнюсі у листопаді 2013 року.

Про це повідомив директор поліграфкомбінату Максим Степанов в інтерв'ю «ZN.UA».

«Хочемо. Дуже», - сказав Степанов, говорячи про можливість випуску паспортів до саміту.

Разом з тим, він не зміг спрогнозувати, яка буде вартість біометричного паспорта, але висловив упевненість, що ціна буде нижче 350 грн, заявлених консорціумом «ЄДАПС».

«Думаю, що дешевше. Але сказати скільки зараз дійсно не готовий... Дуже багато залежить, яку інформацію заносити на чіп біометричного паспорта», - сказав Степанов.

За його словами, на чіп потрібно заносити мінімальні дані: фотографію, підпис, а ще додатково відбитки пальців, сітківку ока та решта.

«Для цього необхідно відповідне обладнання, яким треба оснастити всі підприємства, реєстраційні пункти в областях. Будуть потрібні також відповідні захисні механізми, програмне забезпечення. На сьогоднішній день немає системи захисту цього паспорта. А вона, до речі, коштує грошей», - підкреслив директор комбінату.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня 2012 року набув чинності закон «Про єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус», який передбачає введення біометричних паспортів.

Голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук прогнозує, що пілотні проекти з випуску біометричних паспортів можуть стартувати наприкінці цього – у наступному році, але тільки за умови достатнього фінансування.

Саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

476