За підсумками 2012 року рівень смертності немовлят (кількість померлих дітей віком до одного року на 1000 народжених живими в Україні) склав 8,7%. Це на 9,1% краще очікуваного показника, закладеного у Цілях Розвитку Тисячоліття на 2015 рік, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«За період з 2000-го до 2013 року Україні вдалося досягти значного прогресу в досягненні деяких поставлених завдань. Протягом зазначеного періоду материнська смертність і рівень дитячої смертності віком до 5 років має тенденцію до зниження. Це досягнуто завдяки державним програмам і системним крокам уряду стосовно допомоги матерям і новонародженим дітям», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що вперше, незважаючи на зменшення кількості народжених дітей (за п'ять місяців поточного року народилося на 10856 дітей менше, ніж за цей же період 2012 року), вдалося досягти показника малюкової смертності 7,7 на 1000 народжених живими, що дозволяє Україні наблизитися до показників країн Європейського Союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249