Жителька штату Нью-Йорк обманним шляхом отримала 480 тисяч доларів із благодійного фонду допомоги постраждалим внаслідок теракту в Бостоні. У п'ятницю, 19 липня, генпрокуратура штату Массачусетс висунула проти фальшивої жертви теракту, 26-річної Одрі Гаус (Audrea Gause) звинувачення у крадіжці.

Гаус, за даними правоохоронних органів, звернулася у благодійну організацію One Fund Boston, заявивши, що отримала травматичні пошкодження мозку внаслідок теракту, що стався на фініші Бостонського марафону 15 квітня. Жінка запевняла, що наслідками травми стала втрата пам'яті, порушення мови та деяких рухових функцій.

Благодійний фонд, який зібрав понад 64 мільйонів доларів для потерпілих внаслідок теракту в Бостоні, погодився виплатити Гаус 480 тисяч доларів.

Проте правоохоронні органи отримали інформацію про те, що Гаус 15 квітня у Бостоні не була присутня. Проведена перевірка ці відомості підтвердила, після чого «жертву теракту» було вирішено притягнути до відповідальності, заявили представники генпрокуратури Массачусетса. Джерело отримання відомостей про місцезнаходження Гаус 15 квітня вони розкривати не стали.

Одрі Гаус стала другою обвинуваченою у спробі незаконно отримати кошти з фонду допомоги постраждалим внаслідок вибуху в Бостоні. Раніше в липні звинувачення в крадіжці були пред'явлені жителю Бостона, який намагався отримати два мільйони доларів для своєї нібито постраждалої родички, яка, як з'ясувалося, померла більше 10 років тому.

Всього в благодійну організацію One Fund Boston, засновану для допомоги сім'ям загиблих, а також потерпілим внаслідок теракту в Бостоні, за грошовими виплатами звернулися близько 250 осіб.

У результаті вибуху, що стався поблизу фінішу Бостонського марафону у квітні 2013 року, загинули три людини, більше 250 отримали поранення.

За матеріалами: «Reuters», «Lenta.ru»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201