Рукописи всесвітньо відомого революціонера Ернесто Че Гевари включені до реєстру документальної спадщини програми ЮНЕСКО «Пам'ять світу», повідомив кубинський координатор програми Хуан Антоніо Фернандес.

Урочиста церемонія, присвячена включенню до реєстру рукописів Гевари, пройшла у фортеці Сан-Карлос-де-ла-Кабанья у присутності старшої дочки Гевари Алейди. За словами Фернандеса, рішення було прийняте близько місяця тому і є підтвердженням того, що ООН «визнає внесок Че у світову і латиноамериканську революційну думку, яка перетворила його на символ повстанського руху, звільнення та інтернаціоналізму», повідомляє РІА «Новости».

У включену до реєстру колекцію входить 431 рукопис Че і документи, які відносяться до його життя і творчості. Всього в списку більше тисячі найменувань, у тому числі його юнацькі записки і болівійський щоденник.

За словами дочки Че Гевари Алейди, для Куби дуже важлива підтримка ООН у питаннях збереження спадщини. «Ми живемо в країні, яка перебуває у блокаді, і для нас допомога у збереженні цих документів для історії, для майбутнього дуже важлива», - сказала вона.

Програма ЮНЕСКО «Пам'ять світу» була заснована в 1992 році і покликана захистити всесвітню документальну спадщину, забезпечити до неї рівноправний доступ і вести роботу з її популяризації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208