Проводячи акції проти свавілля міліції, опозиційні політики спекулюють на подіях, що сталися у Врадіївці, і дискредитують правоохоронців в очах населення, вважає начальник Головного управління МВС України у Києві Валерій Коряк.

«Акції - це далеко не найкраще. На цьому просто вміло спекулюють політики. Опозиція використовує події, що відбулися у Врадіївці, щоб дискредитувати нинішню владу в очах населення», - сказав керівник столичного главку міліції в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Він висловив жаль, що політики, які мають стосунок до організації акцій, переслідують саме мету дискредитації.

«Проводили вони людей із Врадіївки і кинули тут, у Києві. Де ті, хто йшли з ними? Де ці політики? Кинули людей напризволяще на Майдані! А вони стоять, бідні... Ми їм запропонували: давайте йдіть у готель, ночуйте у готелі... Хоча вони нас лають, але ми не можемо їх кинути», - розповів Коряк.

Начальник столичної міліції звернувся до політиків, громадськості та журналістів з проханням не нагнітати ситуацію.

«Зручно сказати, що все погано через те, що таке трапилося у Врадіївці. Ми самі засуджуємо і розуміємо, що такого не повинно бути, але, скільки існує міліція, періодично виникають якісь нехороші речі. Може, не схожі цю подію, але таке є. Неможливо зробити всіх міліціонерів олов'яними солдатиками. Міліція не ворог, міліція - помічник, хоч і з наявними недоліками. Ми над собою працюємо і намагаємося підтримувати конструктивні відносини з населенням», - підсумував Коряк.

Як повідомляв ForUm, у ніч на п'ятницю правоохоронці затримали 9 учасників «Врадіївської ходи» на Майдані Незалежності за невиконання вимог міліції і спроби фізичного опору. За інформацією міліції, частина учасників акції санкціоновано до 23:30 покинула Майдан, проте ще частина мітингувальників у наметах, які проводили свою акцію без будь-якого дозволу на це, залишалися, незважаючи на пояснення співробітників міліції і працівників управління з благоустрою Києва. У міліції підкреслили, що мітингувальників кілька разів просили прибрати намети і припинити акцію, однак ті поводилися агресивно і не виявляли бажання добровільно припинити мітинг.

У смт Врадіївка Миколаївської області 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с.Сирове, побили і зґвалтували.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288