Народні депутати-мажоритарники від опозиції заявили, що знайшли взаєморозуміння з головою Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим з ключових питань суспільно-політичного життя Києва і готові співпрацювати за цими напрямами. Про це після зустрічі з Поповим заявив на брифінгу народний депутат від «Батьківщини» Володимир Бондаренко.

«Ми вважаємо, що голова Київської міської державної адміністрації повинен звернутися до Верховної Ради і чітко заявити про свою позицію, що він вимагає визначити дату виборів у Києві і призначити вибори у Києві. Це повністю залежить від Верховної Ради», - заявив Бондаренко.

Також, за словами депутатів-опозиціонерів, які представляють інтереси киян у парламенті, знайдено взаєморозуміння з питання відновлення роботи районних рад у місті Києві та з питання необхідності вимагати повернення до міського бюджету 100% суми податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

«У Попова ситуація складна, ми його розуміємо. Він людина, якою як мінімум намагаються маніпулювати. Але якщо ми ці три питання задекларуємо, ми з усіх цих питань будемо з ним разом. У нас склалося враження, що ми зійшлися з ним по всіх трьох позиціях», - резюмував Бондаренко.

Єдність позиції щодо названих питань з депутатами від опозиції підтвердив на своєму брифінгу і голова КМДА. Він у черговий раз підкреслив, що його позиція - «у Києві мають бути легітимні, законно обрані органи влади». Вимоги Попова про фінансову самостійність Києва, причому не тільки щодо повернення ПДФО, а й щодо збільшення сум на виконання Києвом столичних функцій, ще раніше були подані до Кабміну як законодавчі ініціативи КМДА. Що ж до відновлення роботи райрад, Попов визнав, що вважає це доцільним, але запропонував винести питання на широке громадське обговорення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187