Соліст гурту «Король ішут» Михайло Горшеньов на прізвисько Горщик помер у ніч на 19 липня, повідомляється на сторінці колективу у Facebook.

«З великим сумом вимушені повідомити, що Михайло Горшеньов раптово помер у ніч з 18 на 19 липня у своєму будинку у Петербурзі. Всі заявлені виступи групи скасовуються. Подробиці будуть опубліковані пізніше», - йдеться у повідомленні.

Причини смерті музиканта поки не називаються.


 
Горшеньов народився 7 серпня 1973 в місті Бокситогорську Ленінградської області. Музикою почав займатися ще у школі. У 1988 році разом з однокласниками Олександром Балуновим і Олександром Щиголєвим він заснував групу «Контора». У 1990-му році до них приєднався Андрій Князєв. У тому ж році вони назвали свою групу «Король блазнів», яка пізніше отримала нинішню назву.

Перший студійний альбом, «Каменем по голові», музиканти випустили у 1996-му році. Всього за всю свою історію група записала 12 студійних альбомів.

Також Горшеньов був одним із авторів ідеї мюзиклу «TОDD», присвяченого перукарю Суїні Тодд. Музикант виконав у постановці головну роль. У 2011 і 2012 роках на основі матеріалів мюзиклу «Король і блазень» випустив два альбоми.

Музикант був двічі одружений. Його другу дружину звуть Ольга. У 2009 році вона народила Горшеньову дочку.

В інтерв'ю авторам книги «І живі заспівають про мерців», присвяченій групі «Король і блазень», Горшеньов зізнався, що в 1990-х роках вживав героїн. Через передозування, за словами музиканта, у нього вісім разів траплялася клінічна смерть. Книга була видана у 2007 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

836