Начальник головного управління МВС Києва Валерій Коряк заявив, що вчора ввечері розганяючи мітинг учасників «Врадіївської ходи» на Майдані Незалежності, «Беркут» нікого не бив, а наказу застосовувати силу щодо журналістів не було. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він сказав на прес-конференції у столичному главку міліції.

«Під час роботи спецпідрозділу «Беркут» були виконані всі вимоги наказів і інструкцій. Порушень з боку міліції ніяких абсолютно не було. Ніяких наказів (застосувати силу стосовно представників ЗМІ) не було. Ніхто нікого не бив. Ми готові це підтвердити нашими відеоматеріалами. І слова, що когось побили, а особливо журналістів, це спроба штучно створити соціальну напруженість, і не більше... «Беркут» співпрацював. Людей розсунули, створили ланцюжок - все. Ніхто нікого не бив... Я знаю, що є звернення до «швидкої допомоги» тележурналіста, але ми готові надати будь-які матеріали за запитом прокуратури, органів правопорядку, щоб підтвердити законність дій співробітників міліції», - запевнив Коряк.

Крім того, він звернув окрему увагу на спілкування тележурналістів з представниками КП «Благоустрій» і міліції 18 липня: «Хапають за руки, не дають працювати, беруть за форму, не дають працювати. Не зловживайте терпінням міліції, будь ласка».

«У мене прохання до всіх журналістів. Ви бачите, як працює міліція, якій законом дозволяється для того, щоб був порядок, для недопущення порушень, використовувати силу і спецзасоби. У даному випадку спецзасоби не застосовувалися. Але ті люди, які вчиняли правопорушення, були примусово доставлені в «автозак» і доставлені в райуправління. Прохання до журналістів: не перебувати в епіцентрі. Безумовно, хтось штовхне, наступить на ногу. Ми не повинні заважати один одному робити свою роботу. Будь ласка, знаходьтеся поруч, знімайте, ніхто нікого не чіпає», - сказав він.

Глава київської міліції також спростував інформацію про те, що бійці «Беркута» лаялися матом і били жінок. «Беркут» виконував свою роботу. Складно зрозуміти, хто там висловлювався нецензурно. І я не можу сьогодні сказати, що всі поводилися там згідно із законодавством, а один «Беркут» висловлювався нецензурною лайкою. Ті, хто там був, бачили, що відбувалося. У нас взагалі немає потерпілих, немає когось побитого, всі цілі і здорові. Демонтували намети, вивезли, і все. Ніхто нікого у груди не бив. У нас достатньо відеоматеріалів, які підтверджують це», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, учора ввечері «Беркут» розігнав мітинг учасників «Врадіївської ходи» на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, 7 липня із Врадіївки, де сталося резонансне зґвалтування, відправилася піша хода протестувальників, яка 18 липня дісталася Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358