Колишній начальник Шевченківського районного відділу міліції Києва Петро Мірошниченко впевнений у тому, що загиблий студент Ігор Індило отримав закриту черепно-мозкову травму через падіння внаслідок нападу епілепсії, про яку знали батьки юнака. Про це вони сказали у ході допиту у Деснянському районному суді Києва.

«У цієї дитини (Індила) була травма з 4 років! Та у нього епілепсія була!», - сказав Мірошниченко, зазначивши, що йому коштувало чималих зусиль отримати цю приховану батьками інформацію.

Він вважає, що Індило помер не після падіння з лавки у КПЗ, а після несподіваного падіння через напад епілепсії у кімнаті дізнання, повідомляють «Українські новини».
«З цією лавки у нас падає по 100 чоловік на день!! Від цього не можна померти!!», - зазначив він.

При оголошенні цієї інформації Мірошниченко помітно нервував і постійно згадував про судимості батька Індила.

Також екс-начальник РВВС сказав, що, за його відомостями, у крові у Індила у той вечір було 1,8 проміле алкоголю, а у сечі взагалі 3,6 проміле.

Крім того, Мірошниченко вважає правильним те, що дільничний затягнув тіло Індила після падіння у КПЗ.

«А куди його (Індила) дівати?! Що, на вулицю треба було витягти і залишити?!», - сказав він.

Крім того, це справа не варта того суспільного резонансу, який вийшов, і ЗМІ поширює, на його думку, занадто багато брехливої ​​інформації щодо цього інциденту.

«Коли я подивився всю цю брехню (по телебаченню), я написав рапорт і пішов (з міліції)», - зазначив він.

Мірошниченко не вважає перевищенням повноважень той факт, що обвинувачений міліціонер Сергій Приходько сам і без свідків заповнив адмінпротокол затримання Індила, оскільки це поширена практика у міліції.

Нагадаємо, 19 липня Деснянський районний суд міста Києва розпочав розгляд кримінальної справи по суті про обставини смерті студента Ігоря Індила у Шевченківському райуправлінні міліції.

Як повідомляв ForUm, Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року - дільничний міліціонер забрав його з одного із гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

28 травня 2010 року прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції. Пізніше справа була передана для розслідування у прокуратуру Києва. У жовтні у прокуратурі заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості та перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.

5 січня 2012 року Деснянський райсуд столиці засудив дільничного Сергія Приходька, обвинувачуваного у причетності до загибелі Індила, до 5 років позбавлення волі з відстрочкою відбування покарання на два роки.

Перед цим, 23 грудня 2011 року, суд закрив кримінальну справу стосовно ще одного із підсудних - старшого інспектора Шевченківського райуправління міліції Сергія Коваленка. Цю справу за частиною першою статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України було закрито на підставі акту амністії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222