Кандидат у президенти Чилі від консерваторів Пабло Лонгейра оголосив, що припиняє участь у передвиборчій кампанії. Як пояснив журналістам його син Хуан Пабло Лонгейра, це пов'язано з депресією, від якої політик страждає вже кілька тижнів після перемоги на праймеріз.

Очікується, що правлячий правоцентристський альянс на чолі з нинішнім президентом країни Себастьяном Піньєра вибере заміну вибулому кандидату у четвер.

За даними опитувань громадської думки, фаворитом на виборах, намічених на 17 листопада, може бути колишній президент Мішель Бачелет, яка представляє соціал-демократичну опозицію, передає «ВВС».

Консерватор Лонгейра, який обіймав до недавнього часу пост міністра економіки, вважався основним опонентом Бачелет. На внутрішньопартійних виборах три тижні тому йому вдалося обійти суперника по консервативній партії, колишнього міністра оборони Андреса Алламанда.

За словами сина Пабло Лонгейри, здоров'я його батька, якому було поставлено діагноз клінічної депресії, стало погіршуватися після його перемоги на недавніх внутрішньопартійних виборах.

Пабло Лонгейра відомий також тим, що у 1980-х роках він обімав пост радника при уряді військової хунти генерала Аугусто Піночета. Відхід Лонгейри, швидше за все, призведе до кризи керівництва у лавах його соратників по альянсу, оскільки він не перший кандидат, який вибув із президентських перегонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159