Тимчасовий виконувач обов'язків мера Москви Сергій Собянін хоче бачити російського опозиціонера Олексія Навального своїм суперником на виборах мера російської столиці. Про це Собянін сказав сьогодні журналістам у Москві.

«Ми витратили багато сил, щоб у москвичів було право максимального вибору, зареєструвати, в тому числі і Навального, й інші кандидатури. Я вважаю, необхідно зробити все, щоб усі зареєстровані кандидати продовжили участь у виборах», - сказав Собянін.

При цьому він вважає неправильним зняття будь-яких кандидатур.
У той же час Собянін назвав неприпустимим проведення у Москві несанкціонованих акцій протесту, у тому числі на підтримку Навального, повідомляє «УНІАН».

«Я вважаю абсолютно неприпустимим проведення несанкціонованих масових заходів, які заважають нормальній життєдіяльності міста. У нас є всі можливості для бажаючих мітингувати зробити це організовано і в установленому законом порядку», - сказав він і додав, що протягом двох останніх років у Москві проходили тисячі масових заходів без жодного порушення закону.

Нагадаємо, 18 липня Ленінський суд Кірова засудив до п'яти років позбавлення волі опозиціонера Олексія Навального, визнавши його винним у розкраданні майна «Кіровлісу». Навальний узятий під варту в залі суду.

Кандидатура Олексія Навального, засудженого судом до п'яти років позбавлення волі у справі «Кіровлісу», за попереднім рішенням, буде знята з виборів мера Москви. Про це повідомив глава передвиборного штабу опозиціонера Леонід Волков. Волков додав, що штаб Навального закликатиме своїх прихильників не голосувати на виборах столичного градоначальника, оскільки не вважає поточну кампанію виборами.

Cуд відпустив Навального під підписку про невиїзд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158