У понеділок, 22 липня, міністри закордонних справ країн Євросоюзу і глави МЗС країн «Східного партнерства» обговорять підготовку до саміту «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі.

Про це повідомили у Європейській службі зовнішньої діяльності, повідомляє «Укрінформ».

«Міністерська зустріч ЄС - «Східне партнерство» відбудеться 22 липня о 17-й годині. Вона продовжиться у форматі вечері у приміщенні Європейської служби зовнішньої діяльності. Дискусія буде присвячена очікуваним результатам саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді», - уточнили у зовнішньополітичному відомстві ЄС.

Напередодні цього міністерського засідання, у першій половині дня понеділка, глави МЗС країн-членів у форматі Ради ЄС із закордонних справ обговорять останні події в державах «Східного партнерства» і дадуть поточну оцінку готовності кожного зі східних партнерів до саміту в листопаді.

«Ми визначимо, де ми зараз знаходимося, і що ще треба зробити», - зазначив він.

У свою чергу, в робочих матеріалах Європейської служби зовнішньої діяльності в черговий раз нагадується, що переговори щодо Угоди про асоціацію зі створенням поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі між ЄС і Україною завершені і Угода може бути підписана на саміті «Східного партнерства» у листопаді.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди.

МЗС України вважає, якщо питання підписання Угоди не буде штучно політизуватися, то Асоціація дійсно буде підписана в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

559