В Україні з початку року поголів'я ВРХ збільшилося на 3,3%. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Галузь тваринництва залишається у пріоритеті державної політики. Так, розпочаті програми її підтримки допомогли відродити галузь. Однак ми розуміємо, що не можна зупинятися на досягнутому. Тому ми будемо працювати як над удосконаленням існуючих програм підтримки для одноосібників, так і, відповідно до Програми активізації економіки, стимулювати будівництво та реконструкцію великих тваринницьких комплексів», - підкреслив міністр.

Глава відомства додав, що такий підхід допоміг збільшити поголів'я ВРХ. Так, з початку року в усіх категоріях господарств чисельність поголів'я зросла на 3,3%.

За словами міністра, позитивним є й те, що поголів'я збільшилося у господарствах населення на 5,2%. Цього вдалося досягти завдяки направленню державної підтримки.

«На сьогоднішній день в Україні продовжує діяти дотація за утримання та збереження молодняку ​​ВРХ. Вона допомагає наростити поголів'я. А бюджетна допомога на придбання доїльних апаратів сприяє підвищенню якості молока, а значить, - його закупівельної ціни. У той же час, хочу нагадати, що цього літа в Україні не відбулося сезонного зниження цін на молоко», - додав Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207