Діям правоохоронців під час розгону акції проти свавілля міліції на Майдані Незалежності у Києві увечері 18 червня, внаслідок яких потерпіли журналісти, буде дана правова оцінка. Про це повідомила кореспонденту ForUm'у заступник начальника прес-служби столичної міліції Ольга Білик.

«Журналісти повідомили про те, що отримали пошкодження від співробітників міліції. Цю інформацію ми зареєстрували. Зараз розбираємося. Там було багато людей, була конфліктна ситуація, було багато провокацій. У будь-якому разі, інформація буде перевірена. Також буде прийнято рішення відповідно до чинного законодавства, буде дана правова оцінка діям правоохоронців», - сказала вона.

За словами Білик, інформація про те, що був відданий наказ застосувати силу проти представників ЗМІ, не відповідає дійсності.

Крім того, представник столичної міліції пояснила, чому міліція спочатку не перешкоджала встановленню наметів, а всі дії проти учасників акції почалися пізно ввечері. «По-перше, деякі учасники акції мали дозвіл проводити її тільки до 23:30. По-друге, було повідомлено, що зведення наметів - це порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення, і за це передбачена відповідальність. Але мітингувальники проігнорували всі попередження правоохоронців. На місце прибули представники управління благоустрою, щоб повідомити про порушення, але мітингувальники їх грубо виштовхали. Працівники благоустрою спробували ще раз пройти і провести бесіду, і їх знову у грубій формі, з нецензурними висловлюваннями мітингувальники відтіснили від наметів. Тоді представники управління благоустрою звернулися до правоохоронців з проханням сприяти демонтажу цих наметів. Частина мітингувальників поводилася досить агресивно, провокувала правоохоронців, кидала димові шашки. У результаті в Шевченківське райуправління міліції було доставлено 9 осіб, щодо яких було складено адмінпротоколи. Люди були опитані і відпущені. Всі матеріали передані до суду. Зараз проходить розгляд всіх матеріалів у Шевченківському суді», - сказала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, вчора ввечері, 18 липня, співробітники спецпідрозділу «Беркут» розігнали мітинг учасників «Врадіївської ходи» на Майдані Незалежності в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308