В Україні з початку року на 9,3% зросла реалізація худоби та птиці на переробні підприємства. У той же час збільшилося і виробництво яловичини, курятини та свинини. Таких результатів вдалося досягти у тому числі і завдяки державним програмам підтримки галузі. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Напрям тваринництва стає все більш привабливим не тільки для великих виробників, але і для селян. І держава робить максимум, щоб стимулювати розвиток галузі як через сільгосппідприємства, так і через господарства селян. Тому для одноосібників діє низка програм фінансової підтримки. Що стосується великотоварного виробництва, то зараз уряд шукає привабливу модель для іноземного інвестора у цю галузь», - зазначив міністр.

Присяжнюк повідомив, що у першому півріччі всі категорії господарств показали істотне зростання у цій галузі. Так, обсяги реалізації худоби та птиці на забій зросли на 9,3%. Відповідно, збільшилася і виробництво м'яса. Так, яловичини вироблено на 1,4% більше, свинини - на 7,1%, і курятини - на 14,2%.

«Зростанню показників у галузі тваринництва сприяють державні програми підтримки. Зокрема, селянам, фермерам і кооператорам нараховується дотація за здану на переробні підприємства худобу. Це дає можливість селянам отримувати гроші, при цьому минаючи посередників, які штучно занижують ціну», - зазначив Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256