Голова громадської організації «Коаліція учасників помаранчевої революції» Сергій Мельниченко намагався продати «врадіївську ходу».

Відео з журналістським розслідуванням з'явилося у вільному доступі в Інтернеті.

На ньому невідомий чоловік нібито хоче скасувати ходу протестувальників на Київ і не допустити проведення мітингу під стінами МВС України.

Так, спочатку невідомий зустрічається з головою Київської міської організації УНА-УНСО Ігорем Мазуром, повідомляє «ТСН».

Як з'ясувалося, спочатку скасувати «врадіївську ходу» організатори хотіли за 350 тисяч доларів. Однак «покупця» ціна не влаштувала і він почав торгуватися, намагаючись домовитися за 100 тисяч доларів.

Мазур заявив, що він сам не може вирішувати такі питання, і запропонував зустрітися з Мельниченком, який саме у той момент був поруч з місцем переговорів.

Далі видно, що в кафе зустрілися вже Мельниченко, Мазур і «покупець» з прихованою відеокамерою. Мельниченко довго сумнівається. Видно з відео, що він нервує.

Далі сторони домовляються про аванс. Мазур пропонує «фіфті-фіфті». Мельниченко стверджує, що у нього «спортивний інтерес», але з відповідними людьми повинен також розрахуватися.

У підсумку журналісти підготували фальшивих 50 тисяч доларів і передали Мазуру і Мельниченку, які взяли всю суму.

Нагадаємо, що «врадіївська хода» почалася 7 липня. Її учасники пройшлися пішки до Києва і проводили мітинги біля кількох відділів міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378