Міністерство закордонних справ України досі нічого не знає про арешт журналіста Анатолія Шарія в Амстердамі. Про це «УНІАН» повідомили у відомстві.

За словами співрозмовника агентства, «в даний час проводиться перевірка». Ніякою інформацією не володіють на даний момент і в Посольстві України в Нідерландах. «На даний момент ми перевіряємо інформацію, яку оприлюднили ЗМІ», - сказав консул Юрій Панченко.

У Посольстві Нідерландів в Україні поки ще також підтвердити арешт українського журналіста не можуть. За словами подруги журналіста Ольги Бондаренко, суд над журналістом, який вирішить його подальшу долю та місце перебування, відбудеться сьогодні о 14:30 за голландським часом.

Нагадаємо, Анатолій Шарій, який рік тому отримав статус біженця у Литві, був заарештований 16 липня в Амстердамі, йому загрожує висилка в Україну, де він оголошений у розшук. Про це повідомила його подруга, яка зараз перебуває у Нідерландах.

8 червня 2012 року Шарій отримав п'ятирічний статус політичного біженця і посвідку на проживання у Євросоюзі від Литви. Україну журналіст покинув у 2010 році нібито через переслідування з боку міліції. В даний час в Україні щодо Шарія порушено дві кримінальні справи - за хуліганство та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення. Журналіст назвав це спробою тиску у зв'язку з його професійною діяльністю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280