Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не вийшов до мітингувальників, оскілька мав інформацію про те, що під МВС зібралися політактівісти. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, він заявив у ході брифінгу.

«Я хотів вийти до мітингувальників, зустрітися, але надійшла інформація, після якої я вирішив не виходити до пікетників, зустрітися тільки з жителями Врадіївки», - сказав він.

Міністр зазначив, що під час зустрічі, на якій були присутні троє жителів Врадіївки, вони, зокрема, виклали своє бачення ситуації.

«Вони попросили мене, щоб я зробив усе, щоб людей, які емоційно висловлювалися і емоційно діяли стосовно працівників міліції, щодо нападу на райвідділ, щоб я як міністр зробив усе, щоб їх не притягали до відповідальності. Я таку обіцянку їм дав, сказав, що я як міністр буду робити все, щоб цих людей не притягували до відповідальності», - сказав Захарченко.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ був готовий зустрітися з учасниками акції протесту з Врадіївки Миколаївської області, які прибули до Києва пішки.

Як раніше повідомляв ForUm, міліціонер і таксист затримані 28 червня за підозрою в скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень у Врадіївці Миколаївської області. Ще один підозрюваний міліціонер затриманий 2 липня і заарештований до 15 серпня.

Прокуратурою Миколаївської області ініційовано додаткове вивчення матеріалів за фактами правомірності дій працівників Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області при розкритті кримінальних проваджень минулих років, в першу чергу - умисних вбивств і зґвалтувань.

Протягом 2011-2013 років на території Врадіївського району були скоєні 4 умисних вбивства: три - в 2011 році, одне - в 2012 році. У поточному році умисних вбивств у Врадіївці не було. Серед зазначених чотирьох вбивств одне залишається нерозкритим, це вбивство 15-річної дівчини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233