Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що чемпіонату світу з футболу 2022 року у Катарі потрібно перенести з літа на зиму через сильну спеку, яка у літні місяці може досягати 50 градусів.

«Ми можемо охолодити стадіони, але не можна охолодити всю країну. І футболісти повинні грати у такій обстановці, яка дозволила б їм продемонструвати найкращі якості. Кубок світу має стати святом для приїжджих уболівальників, але грати за такої спеки у футбол неможливо. У нас є ще трохи часу, і виконавчий комітет ФІФА підтримує мене в цьому питанні», - сказав Блаттер.

Основною проблемою з варіантом зимового чемпіонату світу називають європейські першості, наприклад, в Англії взагалі немає зимової паузи. Крім того, у футболістів, задіяних у збірних, зовсім не залишиться часу на відпочинок, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Раніше президент ФІФА заявляв, що про перенесення чемпіонату світу на зиму не може бути й мови. Категорично проти перенесення чемпіонату світу на зиму виступав і президент УЄФА Мішель Платіні. Так чи інакше, рішення про можливе перенесення чемпіонату світу-2022 має бути прийняте до 2015 року, щоб керівники національних чемпіонатом змогли привести у відповідність календар своїх змагань.

Нагадаємо, Катар був обраний як організатор чемпіонату світу-2022 у грудні 2010 року. Суперниками Катару були Австралія, США, Південна Корея, Японія. Даний вибір викликав величезне невдоволення, оскільки влітку проводити матчі в цій країні неможливо через дуже спекотний клімат.

У січні нинішнього року розгорівся скандал після публікації матеріалу France Football про те, що Катар отримав право проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року шляхом підкупу чиновників ФІФА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190