Глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон закликала тимчасову владу Єгипту звільнити поваленого президента Мухаммеда Мурсі.

«Я ясно дала зрозуміти у своїх виступах і на всіх зустрічах, які у мене відбулися, що я вважаю, що пан Мурсі повинен бути звільнений і всі політичні в'язні повинні бути також звільнені», - передає у четвер прес-служба Ештон її заяву.

Голова європейської дипломатії, яка завершила у середу візит до Єгипту, повідомила, що представники тимчасової єгипетської влади запевнили її, що з Мурсі все гаразд і з ним поводяться добре. Однак Ештон не надали можливість побачитися з поваленим президентом Єгипту, передає РІА «Новости».

Нагадаємо, 4 липня єгипетська армія усунула від влади і заарештувала президента Мохаммеда Мурсі. Дія конституції була припинена, а тимчасовим президентом країни став голова Конституційного суду Адлі Мансур, який виконуватиме обов'язки президента до позачергових президентських і парламентських виборів.

Відсторонення Мохаммеда Мурсі від влади відбулося після масових демонстрацій, які почалися наприкінці червня і були приурочені до річниці інавгурації президента Мурсі.

У демонстраціях, які пройшли по всій країні, взяли участь мільйони людей. Протестувальники звинувачували Мурсі в ісламізації країни, встановленні авторитарного режиму і в провальній економічній політиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146