Уряд ініціює посилення відповідальності за порушення правил рибальства. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Згідно з повідомленням, 17 липня 2013 уряд схвалив відповідний законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» (щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства)».

Зокрема, нововведення торкнуться порушення правил використання об'єктів тваринного світу; експлуатації на водних об'єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням; порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин. Також пропонується посилити відповідальність за перевищення лімітів і нормативів використання природних ресурсів, перевищення затверджених лімітів (квот) і нормативів використання водних біоресурсів тощо.

Крім того, законопроект передбачає посилення відповідальності за порушення правил рибальства, зокрема, це стосується проведення робіт на рибогосподарських водних об'єктах без узгодження, відповідно до законодавства, та невжиття заходів щодо збереження середовища проживання і умов відтворення водних біоресурсів.

Нагадаємо, що на сьогодні в Україні притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил використання об'єктів тваринного світу та порушення вимог щодо охорони середовища їхнього проживання здійснюється на підставі Кодексу України про адміністративні правопорушення, норми відповідальності якого встановлені майже 15 років тому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284