Спрощена процедура доступу до адмінпослуг за коштами «Укрпошти" не передбачає додаткової оплати громадянами.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, після підписання меморандуму «Про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою України та УДППЗ «Укрпошта», повідомив в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Костянтин Кривенко.
«Укрпошта» за саму послугу грошей брати з громадян не буде. Оплачується тільки пересилання», - сказав він.

Нагадаємо, підписання меморандуму надасть можливість розпочати підготовчі роботи для запуску проекту про спрощення доступу громадян до адміністративних послуг.

Старт проекту заплановано на IV квартал цього року, а до кінця 2013 року громадяни України зможуть отримати доступ до адмінпослуг Укрдержреєстру у відділеннях поштового зв'язку по всій території України.

У мінімальний базовий список адмінпослуг входять: державна реєстрація юридичних осіб і фізосіб-підприємців, проставлення апостилю на офіційних документах, держреєстрація друкованих ЗМІ та інформагентств як суб'єктів інформаційної діяльності, держреєстрація майнових прав на нерухоме майно та надання інформації з Держреєстру щодо майнових прав на нерухоме майно.

Українці отримали спрощений доступ до адміністративних послуг завдяки підписанню меморандуму про взаємну співпрацю у сфері спрощення процедури надання адмінпослуг між Державною реєстраційною службою та «Укрпоштою».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327