До Міністерства закордонних справ України викликаний Тимчасовий повірений РФ в Україні Андрій Воробйов у зв'язку з інцидентом, що стався вчора, 17 липня, в акваторії Азовського моря за участю катера Прикордонної служби РФ, внаслідок зіткнення якого з українським маломірним судном загинули двоє громадян України.

Як повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства, в.о. міністра закордонних справ України Руслан Демченко висловив глибоку стурбованість української сторони у зв'язку з діями російських прикордонників і непропорційністю застосованих ними заходів, що призвели до трагічних наслідків, та вручив представнику російського посольства ноту.

«Українська сторона вимагає проведення всебічного та об'єктивного розслідування цього інциденту за участю українських та російських компетентних органів, а також вживання заходів щодо недопущення повторення подібних випадків у майбутньому», - зазначили у МЗС.

У відповідь російська сторона висловила співчуття у зв'язку з інцидентом, у якому постраждали українські громадяни, а також запевнила у тому, що з її боку будуть вжиті необхідні заходи з метою забезпечення належного розслідування даного інциденту. Російська сторона також запевнила, що надасть всебічне сприяння лікуванню постраждалих, пошуку зниклих безвісти, а також репатріації тіл загиблих українських громадян.

Генеральний консул України у Ростові-на-Дону прибув на місце події з метою забезпечення координації дій компетентних органів України та Росії з розслідування інциденту, пошуку зниклих безвісти громадян України, надання допомоги потерпілому та забезпечення репатріації тіл загиблих на Батьківщину.

Як повідомляв ForUm, учора, 17 липня, в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера Берегової охорони прикордонної служби Росії. У результаті інциденту риболовецьке судно перекинулося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284