Учора Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про затвердження обсягів формування державного інтервенційного фонду у 2013/14 маркетинговому році». Так, чиновники визначили, скільки пшениці, кукурудзи, гречки, цукру, олії буде зберігатися у державних засіках для забезпечення продбезпеки та цінової стабільності. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Згідно з постановою, у поточному маркетинговому році в інтервенційному фонді будуть зберігатися 1052000 тонн пшениці, 90 тисяч тонн жита, 20 тисяч тонн ячменю, 355,6 тисячі тонн цукру, 40 тисяч тонн кукурудзи, 6 тисяч тонн сухого молока, 18 тисяч тонн вершкового масла , 34,6 тисячі тонн гречки, 22,4 тисячі тонн вівса, 20 тисяч тонн проса та 15 тисяч тонн гороху.

Як зазначають в Мінагрополітики, формування державного інтервенційного фонду дозволить при необхідності стабілізувати цінову ситуацію на ринку сільгосппродукції і забезпечувати продовольчу безпеку впродовж усього року.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Присяжнюк заявляв, що в державному інтервенційному фонді сформовані продовольчі запаси, які відповідають світовим нормам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109