На Волині працівники Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю МВС України задокументували корупційні дії заступника начальника одного із управлінь облдержадміністрації, який «покривав» браконьєрів за грошову винагороду, повідомляє прес-служба ГУБОЗ.

У повідомленні наголошується, що чиновник встановив своє «шефство» над чоловіками, які незаконно виловлювали рибу із річок області. Чиновник вимагав 14 тисяч гривень за непритягнення рибалок до адміністративної відповідальності та «кришування» їхнього незаконного бізнесу у подальшому.

За інформацією ГУБОЗ, відразу після отримання чергової частини коштів у розмірі 8 тис. гривень УБОЗівці затримали чиновника.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, за який йому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183