Українці отримали спрощений доступ до адміністративних послуг завдяки підписанню меморандуму про взаємну співпрацю у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою та «Укрпоштою». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на церемонії підписання меморандуму заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

«Сьогодні у нас дуже важлива подія - підписання меморандуму про спільний проект ДП «Укрпошта» та Державної реєстраційної служби України. Яка мета? Спростити доступ нашим громадянам до адміністративних послуг, таких, як реєстрація юридичних осіб, реєстрація фізичних осіб-підприємців, апостиль офіційних документів та реєстрація прав на майно», - сказав Арбузов.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що тепер кожен громадянин України незалежно від місця проживання, в мегаполісі чиу маленькому селі, зможе звернутися до відділення «Укрпошти», де, здавши пакет документів для передачі до Укрдержреєстру, потім отримає оформлений пакет документів на домашню адресу.

Арбузов підкреслив, що це нововведення реалізоване у рамках програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича. «Мені здається, що це дуже корисна подія. Наші громадяни повинні відчути турботу держави про їхній вільний час, їхнікошти. І я сподіваюся, що через кілька місяців, ми вже отримаємо відповідь від суспільства, як ця подія вплинула на його життя», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні у клубі Кабінету Міністрів України в рамках реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», запропонованої Президентом України Віктором Януковичем, відбулася церемонія підписання меморандуму «Про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою України та УДППЗ «Укрпошта».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307