Для вирішення питання з будівництвом лінії метро на Троєщину на Правому березі Києва необхідно відселити близько 20 підприємств, повідомив директор дирекції будівництва метрополітену КП «Київський метрополітен» Олександр Охотніков.

«Що стосується правого берега - там близько двох десятків підприємств, які потрібно відселити», - заявив Охотніков агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, для цього необхідно провести оцінку майна цих підприємств і вирішити майнові питання. При цьому Охотніков не зміг назвати суму, яка для цього буде потрібно.

«Це повинна вирішити комісія», - сказав він.

Крім того, за словами директора дирекції будівництва метрополітену, на Лівому березі ще не вирішене питання відселення 57 власників дачних ділянок на Русанівських садах, які потрапляють у план траси лінії метро.

Нагадаємо, в Києві планують розпочати будівництво лінії метро на Троєщину нинішньої осені.

Перша черга четвертої - Подільсько-Вигурівської лінії - Київського метрополітену буде складатися із шести станцій: «Глибочицька» (пересадка на станцію «Лук'янівська» Сирецько-Печерської лінії), «Подільська» (пересадка на станцію «Тараса Шевченка» Куренівсько-Червоноармійської лінії), «Суднобудівна» (на Рибальському острові), «Труханів острів», «Затока Десенка», «Веселкова». Надалі ця лінія піде на Троєщину і пройде там уздовж проспекту Маяковського, а у протилежному напрямку - через вокзал Київ-Пасажирський до аеропорту «Київ» у Жулянах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113