Центральна виборча комісія готова призначити вибори в округах, у яких були обрані позбавлені депутатських мандатів Олександр Домбровський та Павло Балога.
Про це сказав заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає «5 канал».

За його словами, ЦВК буде очікувати від парламенту належного законодавчого врегулювання цього питання. Магера зазначив, що Верховна Рада у праві об'єднати в одній постанові призначення виборів в усіх проблемних округах, або оголосити волевиявлення в кожному окрузі окремим документом. Він додав, що головне - не дата виборів, а пошук компромісів, після яких результати голосування будуть легітимними.

«Якщо Верховна Рада прийме відповідний закон, ЦВК тоді зможе своєю постановою призначити відповідні повторні вибори. І дуже хотілося б, щоб такий законопроект мав підтримку практично всього залу, тому що питання визнання має дуже велике значення. Важливо, щоб правила були прийняті однозначно для всіх - і для влади, і для опозиції, і потім сприйняті суспільством», - сказав Магера.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 лютого Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Балогу і Домбровського.

Приводом для такого рішення ВАСУ послужив позов депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Кармазіна, який заявив про фальсифікації виборів в округах №11 (Вінницька область) та №71 (Закарпатська область).

Вищий адміністративний суд своїм рішенням зобов'язав ЦВК провести повторні вибори у цих округах.

Нагадаємо, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера не бачить легітимного законодавчого механізму для призначення повторних виборів в одномандатних округах №11 і №71, де було обрано народними депутатами Павло Балога та Олександр Домбровський.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак має намір ініціювати звернення народних депутатів України до Конституційного суду України у зв'язку з рішенням Вищого адміністративного суду України про позбавлення мандатів народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166