В Україні більше 70% дитячих іграшок не відповідають загальним стандартам якості. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів повідомив голова Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов.

Він зазначив, що за перше півріччя 2013 року територіальні органи Держінспекції провели 500 перевірок якості іграшок, і більше ніж у 70% випадків були виявлені порушення.

«Перевірені 100 тис. іграшок на 6 млн грн, із них 20 тис. на суму 800 тис. грн були забраковані», - підкреслив чиновник і додав, що продукція, яка не відповідає вимогам, вилучена з ринку, а її продавці оштрафовані на суму, що перевищує 1 млн грн.

Орєхов пояснив, що більшість порушень стосувалося відсутності знаків відповідності продукції, необхідної інформації про товар, його виробника.

За словами глави Держспоживінспекції, новий технічний Регламент безпеки дитячих іграшок закриє доступ на ринок низькоякісної китайської продукції, а продукція українських виробників зможе підвищити свою конкурентоспроможність на внутрішньому ринку.

«Новий технічний регламент обмежить надходження неякісних дитячих іграшок. Вимоги нового технічного регламенту дуже серйозні, приведеніу відповідність з європейськими стандартами якості», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні посилено контроль за безпекою дитячих іграшок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

646