Після отруєння працівників київського офісного центру на Солом'янці робота їдальні, де готували обіди, припинена. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я з посиланням на Державну санітарно-епідеміологічну службу України.

Встановлено, що всі хворі вживали комплексні обіди, виготовлені в їдальні приватного підприємства, яке також розташоване у Солом'янському районі міста Києва. Обіди, в кількості 960 порцій, були доставлені в офіс приватної фірми о 10:00 та о 14:00. Обіди зберігалися у побутових холодильниках.

Сьогодні заплановане проведення заключної дезінфекції харчоблоку офісного приміщення.

Станом на 17 липня 27 людей через гостру кишкову інфекцію госпіталізували до інфекційного відділення лікувальних закладів Києва. Стан хворих - легкої та середньої тяжкості.

З метою розслідування причин виникнення спалаху створена робоча група. До складу групи увійшли працівники Головного управління Держсанепідслужби Києва та ГУ «Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України».

Відібрано проби залишків харчових продуктів, води з офісного кулера і 30 змивів на патогенну мікрофлору в приміщенні їдальні, де готували обіди, а також - матеріал для бактеріологічних досліджень від хворих і від 13 працівників їдальні.

Питання перебуває на контролі Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, 27 співробітників офісного центру госпіталізовані з ознаками харчового отруєння, ще 20 відмовилися від госпіталізації після обіду у закладі громадського харчування, розташованому у бізнес-центрі столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175