Україна планує у вересні провести переговори щодо квоти на безмитні поставки труб до Росії, повідомив міністр промислової політики України Михайло Короленко.

«Точної дати сказати не можу, якщо орієнтувати, то, я думаю, вересень», - сказав він журналістам у середу у Києві, відповідаючи на запитання, коли розпочнуться українсько-російські переговори про квоти на безмитну поставку українських труб до Росії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, уряд Російської Федерації вирішив не продовжувати на поточне півріччя квоти на безмитну поставку українських труб, повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 16 липня у Челябінську.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Україна, Росія, Білорусь і Казахстан підписали угоду, яка регулює обсяги безмитних поставок українських труб до країн Митного союзу. У рамках цієї угоди квота України на поставки труб до РФ у 2011 і 2012 роках становила по 300 тисяч тонн. Наприкінці грудня минулого року сторони внесли в угоду зміни, згідно з якими квота на безмитні поставки труб до РФ для України була встановлена ​​на період з 1 січня по 30 червня 2013 року в обсязі 120 тисяч тонн.

Поставки трубної продукції понад квоти обкладаються антидемпінговими митами: на обсадні труби - 18,9%, насосно-компресорні - 19,9%, нафтопровідні - до 37,8%. Загороджувальні мита діють до листопада 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

123