Генпрокурор США Ерік Холдер 16 липня закликав переглянути закон про самозахист після виправдувального вироку у справі про вбивство підлітка. Як повідомляє Reuters, про це він заявив на щорічному з'їзді Національної асоціації сприяння прогресу кольорового населення.

«Прийшов час поставити під питання закони, які невиправдано розширюють концепцію самозахисту і породжують небезпечні конфлікти в наших містах», - заявив Холдер.

Генпрокурор виступив із заявою на тлі триваючих демонстрацій незадоволених вироком у справі Джорджа Циммермана, якого звинувачували в убивстві чорношкірого підлітка. Циммерман, громадський патрульний міста Сендфорда у Флориді, пояснив свої дії вимушеною самообороною у рамках так званого «закону про захист своєї території», Stand Your Ground Act. 14 липня присяжні визнали підсудного невинним, пише «Lenta.ru».

Закон Stand Your Ground, який є чинним у тридцяти американських штатах і який дозволяє громадянам країни використовувати зброю, аж до вбивства, якщо їхнє життя перебуває під загрозою, раніше неодноразово ставав предметом дискусії. Його прихильниками, як правило, виступають виробники і продавці зброї, у той час як противники стверджують, що закон заохочує насильство і несе загрозу для громадської безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195