Вчора, 16 липня, в Амвросіївському районі Донецької області у покинутому стовбурі шахти «Іловайська» завалило двох жителів Харцизька, 1986 року народження, повідомляє прес-служба ГУ МВС в області.

За фактом їхньої загибелі працівниками міліції проводиться досудове розслідування.

У покинутій гірничій виробці, на глибині 50 м, були знайдені тіла двох чоловіків без ознак життя. У ході проведення досудового слідства було встановлено, що того дня двоє знайомих на автомобілі одного із них вирушили на зазначену ділянку з метою перевірки старих копанок для пошуку вугілля. Ніякого обладнання для спуску у стовбур шахти вони не мали. Про свій намір молоді люди повідомили друзям, і коли протягом двох годин вони не відповідали на телефонні дзвінки, останні повідомили про можливу біду гірським рятувальникам та голові сільради і викликали співробітників міліції.

Даний факт внесений до ЄРДР з кваліфікацією за ч.4 ст.240 КК України «Порушення правил охорони або використання надр, що спричинило загибель людей». Для встановлення причини смерті потерпілих призначена судово-медична експертиза. У ході огляду місця події будь-яких свіжих ознак незаконного видобутку корисних копалин не встановлено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153