Законопроект, що передбачає легалізацію одностатевих шлюбів в Англії та Уельсі, 16 липня був остаточно схвалений британським парламентом.

Законопроект, раніше схвалений Палатою лордів, підтримали члени Палати громад, включаючи як лейбористів і ліберал-демократів, так і консерваторів.

Щоб закон, який дозволяє одностатеві шлюби, набув чинності, проекту залишається отримати королівську санкцію. Королева дасть свою згоду, імовірно, протягом двох днів, повідомляє міністерство культури, яке курує законопроект.


 
Відповідно до законопроекту, офіційні церкви Англії і Уельсу не зможуть пропонувати одностатевим парам вінчання. Крім того, новий закон не торкнеться Шотландії і Північної Ірландії, де діють власні нормативні акти, пише «Lenta.ru».

Перші одностатеві весілля зможуть відбутися у Великобританії у 2014 році.

Ініціатором законопроекту, підготовленого у 2012 році, виступив прем'єр-міністр Великобританії і лідер партії консерваторів Девід Кемерон. При цьому саме члени Консервативної партії виступали проти введення одностатевих шлюбів під час перших слухань у Палаті громад.

Одностатеві шлюби дозволені на сьогоднішній день у чотирнадцяти країнах, а також у кількох штататх у США та Мексиці. Останньою їх дозволила Франція.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196