Щорічно через потрапляння на ринок України контрафактної та контрабандної продукції країні завдається шкода в 1 млрд євро. Як передає кореспондент ForUm'у, про це у ході брифінгу у Кабінеті Міністрів України на тему «Заходи уряду щодо недопущення потрапляння на ринок контрафактної та контрабандної продукції» заявив голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день Держспоживінспекція активно працює над захистом споживачів від ризиків, небезпечних товарів і неякісних послуг

Зокрема, на сьогодні Держспоживінспекцією не допущено ввезення на ринок України електропобутової контрабандної продукції на суму 110 тис. доларів. «Це перший випадок в Україні, коли Держспоживінспекція та Міністерство доходів і зборів України, завдяки підписаним документам щодо розробки єдиної системи оповіщення, спрацювали своєчасно, швидко і якісно», - сказав він.

За словами Орєхова, йдеться про холодильники, які потрапили на митну територію України в Іллічівський морський торговельний порт із Туреччини.

Також, за його словами, була проведена перевірка 885 місць торгівлі тютюновими виробами.

«У 262 випадках була виявлена ​​нелегальна продукція», - сказав він, додавши, що це були вироби, завезені з територій інших держав з іноземними марками акцизного збору. У деяких випадках тютюнова продукція призначалася для безмитної торгівлі. «Там взагалі відсутні як акцизні марки, так і медичні попередження», - сказав він.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227