Перехід до єдиного електронного квитка на столичному громадському транспорті орієнтовно триватиме 9 місяців. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, передбачається, що впровадження єдиної системи оплати проїзду буде здійснюватися у кілька етапів. Після підписання інвестиційного договору будуть впроваджені квитки зі штрих-кодом замість жетонів у метрополітені та адаптовані для цього турнікети. Наступним етапом стане встановлення термокомпостерів у наземному транспорті,а останнім кроком буде впровадження єдиного квитка.

Як зазначають у КМДА, в адміністрації відбулася презентація системи «Єдиний електронний квиток». Впровадження такої системи у муніципальному транспорті допоможе отримати точну інформацію про пасажиропотоки у місті. Це, у свою чергу, дозволить оптимізувати графік і маршрут руху транспортних засобів, а також сприяти впровадженню гнучкої тарифної політики.

Крім того, досвід впровадження електронного квитка в інших країнах, а також деяких містах України, показує, що розмір отриманої виручки зросте у середньому на 15-27%.

Жителі столиці зможуть або скористатися безконтактною карткою, роль якої буде виконувати «Картка киянина», або оплатити разовий проїзд.

«Картка киянина» також дозволить точно підрахувати кількість пільгових проїздів та суму необхідних на це дотацій.

Що стосується єдиного квитка, то завдяки новій електронній системі можна буде придбати квиток, який дозволить, наприклад, користуватися будь-яким видом транспорту протягом доби, вихідних днів. Або він буде розрахований на певну дистанцію.

Нагадаємо, раніше КМДА повідомляла, що у громадському транспорті Києва до кінця 2013 року почне працювати єдиний електронний квиток.

Переможцем конкурсу щодо залучення інвестора до проекту «Електронний квиток» визнано ТОВ «Альфа-пей термінал».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248