Сьогодні на засіданні Кабінет Міністрів України розгляне низку питань для активізації економіки, в тому числ, - питання будівництва першої черги Дністровської ГАЕС. Як передає кореспондент ForUm'у, про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, відкриваючи чергове засідання уряду.

Як зазначив урядовець, в умовах низьких темпів розвитку світової економіки головним завданням уряду є пошук внутрішніх стимулів пожвавлення економіки України.

Зокрема, Арбузов нагадав, що в рамках держпрограми активізації розвитку економіки передбачається реалізація низки проектів соціально-економічного розвитку, а також інноваційних проектів.

«Їхня реалізація дозволить повною мірою виконати доручення Президента щодо активізації впровадження економічних реформ», - сказав він.

Арбузов підкреслив, що перший етап програми вже завершено, сформований робочий орган з відбору пріоритетних проектів - Фінансово-кредитна рада. Також напрацьована нормативно-правова база, необхідна для побудови ефективного механізму розгляду та затвердження проектів.

«На своєму першому засіданні радою вже затверджено три проекти, які ми з вами повинні розглянути на засіданні уряду, а саме: два з розвитку транспортної інфраструктури у місті Вінниця та один - проект будівництва першої черги Дністровської ГАЕС. Зазначу, що проект будівництва ГАЕС є найбільшим у Європі за масштабами в галузі гідроенергетики, і його реалізація дозволить зміцнити енергетичну безпеку та конкурентоспроможність нашої країни, врегулювати графік навантажень і перетоків в енергосистемі та створити додаткові робочі місця, збільшити рівень бюджетних надходжень», - зазначив перший віце-прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507