Показники державного бюджет 2013 року буде переглянуто за результатами 9 місяців. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук.

«За результатами 9 місяців будуть прийняті відповідні урядові рішення й подані до парламенту», - сказала вона.

Представник Мінфіну підкреслила, що йде робота щодо приведення видатків держбюджету до показників реальної економіки.

Що стосується боргової політики, то, за словами Пахачук, Україна буде проводити запозичення на зовнішніх ринках тільки за наявності вигідних умов для країни.

«Переплачувати на майбутнє не хотілося б», - сказала вона і додала, що ресурси на зовнішніх ринках сьогодні коштують дорого у +10%, і Україні це не вигідно.

«Графік боргових зобов'язань на 2013 рік більш-менш комфортний ще на два-три місяці. Тому ми можемо коригувати, де здійснювати запозичення - на зовнішніх чи внутрішніх ринках», - зазначила фінансист.

Вона також запевнила, що Україна за результатами 7 місяців вже повністю виконала зобов'язання щодо позик, а на 2013 рік цей показник становить 50%.

За словами Пахачук, Україна планує утримати прямий борг на рівні 29,3%, з урахуванням гарантованого боргу це буде 36,4% від ВВП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145