На XXVII Всесвітній літній Універсіаді у Казані сьогодні вранці відбулися фінальні змагання зі стрільби та художньої гімнастики, де спортсмени збірної України завоювали п'ять нагород.

Як повідомляє офіційний сайт змагань, єдине срібло було завойоване у командних змаганнях серед жінок у вправі стрільба з пістолета з 25 м.

У складі української команди лідером була олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 Олена Костевич, якій допомагали Катерина Домкіна і Марта Бойчук. Утрьох вони набрали 1720 балів, поступившись лише 11 пунктами команді Росії. Третє місце на рахунку команди Китаю.

Чотири бронзові нагороди були завойовані у змаганнях з художньої гімнастики. Дві з них українки завоювали в одній вправі. За композицію з обручем Анна Різатдінова та Аліна Максименко отримали абсолютно однакову суму балів - 17,833. Золото в цьому виді програми завоювала росіянка Маргарита Мамун, срібло - Мелетіна Станюта із Білорусі, повідомляє «УНІАН».

У вправі з м'ячем Різатдінова набрала 17,800 бала, чого також вистачило для бронзи. Золото у цьому виді програми завоювала росіянка Олександра Меркулова, срібло - Жеон Джей Сон із Південної Кореї.

У групових вправах з 10 булавами українки також фінішували третіми (16,533 бала), поступившись чемпіонкам з Росії і японкам,які фінішували другим.

На даний момент в активі збірної України 11 золотих, 25 срібних і 32 бронзові нагороди - 68 медалей. У загальному заліку команда - на п'ятому місці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217