З наступного року абітурієнтів, викритих у списуванні на ЗНО, планують позбавити можливості здавати тести з інших предметів на поточній сесії. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, в ході прес-конференції повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева.

«Абсолютно згодна з міністром освіти і науки, що наше законодавство лояльне до порушників. Дійсно, Український центр якості освіти отримав доручення міністра, і ми будемо готувати відповідні документи. Можливо, це буде не так, як у Франції, але мені здається, що коли ми позбавляємо можливості пройти тільки один тест і анулюємо його результати, цього недостатньо», - заявила вона.

Так, за словами Зайцевої, цього року в АР Крим було зафіксовано кілька випадків, коли після виявлення мобільного телефону на одному із тестів, абітурієнти приносили його і на друге тестування.

«Ми вважаємо, що якщо людина під час сесії тестування порушила правила, то вона не має права здавати тести до наступного року. Ми будемо пропонувати позбавляти права здавати тести протягом сесії, на якій було зафіксовано порушення», - повідомила Зайцева.

Вона зазначила, що до серпня зміни будуть доопрацьовані в Українському центрі оцінювання якості освіти, а у вересні їх передадуть до Міністерства освіти.

«Можливо, що вже у наступному році ці зміни будуть працювати», - додала Зайцева.

За її словами, всього на тестування 2013 року роботи 533-х абітурієнтів були анульовані, а учасники ЗНО видалені з пункту тестування у зв'язку з тим, що намагалися скористатися технічними пристроями.

Нагадаємо, ЗНО в Україні проходило з 3 по 27 червня.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278