До нового опалювального сезону в Києві планується перекласти 32 км тепломереж.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сказав заступник технічного директора ПАТ «Київенерго», керівник теплотехнічного департаменту Григорій Саєнко.

«На модернізацію та реконструкцію теплового блоку в цьому році планується використовувати близько 270 млн грн. У цілому для підготовки енергетичної та електричної, і в загальному з обладнання передбачено 800 млн грн. У ці роботи включена також перекладка мереж. У нинішньому році буде перекладено 32 км тепломереж: 7 км магістральних і 25 розподільни », - сказав він.

Саєнко також зазначив, що минулого року було перекладено 82 км тепломереж, при тому, що більша кількість припадала на розподільні мережі. Разом з тим, за його словами, для зниження кількості рівня аварійності по Києву необхідно перекладати приблизно 130-150 км тепломереж на рік.

Він зазначив, що в цілому компанія готується до нового опалювального сезону, згідно з графіками. За його даними, за допомогою гідравлічних випробувань було виявлено 466 пошкоджень. У цілому ж на сьогодні їх налічується більше 3500.

Саєнко також поскаржився на заборгованість споживачів електроенергії і теплової енергії перед «Київенерго» на суму понад 2,5 млрд грн. За його словами, у зв'язку з цим, компанія не може розрахуватися за отриманий газ і має заборгованість трохи більше 2 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127