У новому опалювальному сезоні тарифи на тепло для населення підніматися не будуть. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, у ході круглого столу заявив начальник. управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону Дмитро Мойсеєв.

«Згідно з даними, існуючі тарифи підвищуватися не будуть», - акцентував він.

Подібну впевненість поділяє перший заступник голови комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Геннадій Зубко. «Ніхто тарифи піднімати не буде. Сьогодні у людей немає грошей, щоб збільшувати тарифне навантаження. Саме держава і уряд, які взяли на себе відповідальність, повинні думати, яким чином залучати кошти».

Разом з тим, за словами Моїсеєва, у Мінрегіоні напрацювали проект постанови Кабміну, що передбачає зменшення споживання газу для населення на 50%.

Зокрема, документом передбачено заміщення газу іншими альтернативними видами палива. Це дозволить заощадити споживання газу на чверть.

У свою чергу, заступник гендиректора Центру досліджень енергетики Вадим Гламаздін зазначив, що на сьогоднішній день середній тариф на теплоенергію в Україні найнижчий в Європі: вдвічі менший, ніж у Польщі, та вчетверо, ніж у Німеччині.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник закликав регіони не допустити економічно необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і доручив виправити ситуацію у тих регіонах, де це сталося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234